בית משפחתי ואטליה: ממזג אדריכלות ואמנות

facebookgoogle_pluspinterest

תכנון-בית-משפחתי-ואטליה-בספרד

בגיחון ספרד יש בניין מיוחד שמסתיר יחס איזון בין ארכיטקטורה, תכנית וטופוגרפיה. המבנה הוא בית משפחתי ואטליה המורכב משתי קומות בשטח רצפה כוללת של 395 מ"ר. העיצוב יוצא הדופן של המבנה מבוסס על גישה רעיונית שאומצה כדי לתת מענה לצרכים מובהקים: למזג במבנה אחד בית למגורים ואטליה.

התכנית מחולקת לארבעה חלקים שונים: בית ראשי, האטליה שתוכנן בגובה כפול, בית הארחה וחניה פנימית. גרם מדרגות – שהוצב מבחינה אסטרטגית במרכזה של התכנית המורכבת – מתפקד כאלמנט חוצץ בין הבית והאטליה, כאשר שניהם ממוקמים במפלסים שונים. להמשיך לקרוא

facebookgoogle_pluspinterest

ביתן גינה: סוד הפשטות

facebookgoogle_pluspinterest

ביתן-גינה-בית-קטן-פשוט-רב-שימושי

לפעמים הפרויקטים הפשוטים ביותר מתגלים כמעניינים והמאתגרים ביותר מכולם… ולביתן הגינה עליו נדבר היום יש את האיכות המיוחדת הזו. המבנה הקטן הזה ממוקם בפרברי סיאטל, יש לו שטח רצפה כולל של 33 מ"ר והוא ממוקם בפינה המערבית האחורית של הבית הראשי כדי למקסם את השטח הפתוח בין שני המבנים. מטרת הפרויקט הייתה מאוד ברורה: לשמש כמרחב גמיש עבור פונקציות שונות: חדר משחקים, משרד, וביתן הארחה למבקרים עם מטבחון קטן וחדר אמבטיה מלא. אתם בטח שואלים איך כל השימושים המגוונים האלה יכולים להתקיים במבנה כזה קטן? ובכן, בואו נגלה את הסוד מאחורי הפשטות של "ביתן הגן". להמשיך לקרוא

facebookgoogle_pluspinterest

עיצוב בית קפה וגלידריה בשוק הפשפשים

facebookgoogle_pluspinterest

עיצוב-בית-קפה-שוק-הפשפשים-01

היום אנחנו מתרגשים לשתף אתכם בפרויקט של המעצבת הישראלית ליאת עסיג כחלק מתכנית העידוד שלנו והרצון לתת במה למעצבים ישראלים מוכשרים. הפוסט נכתב ע"י המעצבת ומנקודת המבט שלה לפרויקט כדי שתוכלו לגבש תמונה מלאה ולהפיק הנאה מרבית מהעיצוב.

זה לא סוד ששוק הפשפשים הפך בשנתיים האחרונות לאיזור בילוי משגשג של אנשים המחפשים רגע שקט ממרכז העיר העמוסה תוך שהם שומרים על שיק, איכות ונראות (שמאוד חשובה). אני מסתובבת במתחם הזה הרבה, יש בו משהו מרגיע וקצת אחר, שילוב של היסטוריה ועדכניות ולכן כשקיבלתי את הטלפון ממני הבעלים של בית הקפה והגלידריה שקד מרמת חן, שסיפר לי כי הוא מעוניין לפתוח סניף בשוק הפשפשים ידעתי מיד שזה בשבילי. להמשיך לקרוא

facebookgoogle_pluspinterest

בית Barache: שדות ירוקים ואוויר צח

facebookgoogle_pluspinterest

אדריכלות-בית-נופש-כפרי-בצרפת-בר

לכל אוהבי הטבע, שדות ירוקים ואוויר צח הבית הכפרי המבודד הזה שממוקם ב – Auvilliers שבצרפת הוא בדיוק עבורכם. בית Barache נראה כאילו הוא הוקם על האדמה כמו פרח בר שנבט באופן ספונטני מקרקע פורייה מבלי להפריע לסביבה הטבעית המקיפה אותו. חלל יחיד עם גג סימטרי משופע המזכיר את האסמים המסורתיים המקומיים. אפילו שביל הגישה מהכביש הוא די דומה לאלה מפעם: דרך עפר מובילה לדלת הקדמית שגם ממרחק קצר בקושי אפשר לראות אותה  על חזית הארז. שלט מסתורי של " " welcomeמוצג לכל המבקרים שלא יכולים לצפות מראש את התצורה הפנימית של הבית המודרני הזה שמיועד לסופי השבוע.

הבית מחלק את אורכו בין אזור פתוח דמוי לופט ונישות בנויות: הסלון ופינת האוכל נפתחים לסיפון עץ קטן מול שדות העשב של Auvilliers.

בקומה השנייה תמצאו שלושה חדרי שינה – תאים דמויי קופסה – שם וילונות מתפקדים כמחסום דק בין אזורי השינה והמסדרון. בכל חדר שינה יש מדף מובנה משלו לחפצים אישיים. להמשיך לקרוא

facebookgoogle_pluspinterest

בית AIBS: בריכה שחייה סודית מעל האוקיינוס האטלנטי

facebookgoogle_pluspinterest

בית-חוף-מעל-האוקיינוס-עם-בריכה-סודית

בית AIBS ממוקם בגובה של 159 מטרים על חלקה ייחודית עם נוף מרשים (מאוד!) של האוקיינוס האטלנטי האינסופי שפשוט מחכה להיות מוערך. מדובר על מבנה בן שתי קומות עם שטח רצפה כולל של 400 מ"ר אשר תוכנן בקפידה כדי להתמזג בטופוגרפיה הסלעית של מדרון החוף הספרדי.

גרם מדרגות חיצוני ארוך – בצורת אמפיתיאטרון וקנה מידה בהתאמה – מקבל את הדיירים והאורחים עם תפאורה מרשימה במרפסת קטנה המוקפת בסלע טבעי מצד אחד ובנפח הראשי של הבית מהצד השני. להמשיך לקרוא

facebookgoogle_pluspinterest

שיפוץ פנימי מקיף – בית משפחתי במלבורן

facebookgoogle_pluspinterest

שיפוץ-פנים-לבית-משפחתי-מלבורן

St. Kilda, זה אחד ממגרשי המשחקים בחוף הים של מלבורן. האזור ידוע בתרבותו הבוהמית וכביתם של אמנים ומוזיקאים בולטים רבים – באזור זה ממוקם הבית שלפניכם אשר שופץ באהבה רבה. כדי להימנע מתהליך ארוך של אישורים ושיפוץ, הבית הזה עוצב מחדש מבלי לשנות את צורת הנפח וטביעת הרגל שלו. הסרת קירות והקצאה מחדש של חללים יחד עם הוספת דלתות הזזה גדולות מסייעים למעבר חלק בין חללי פנים והחוץ. להמשיך לקרוא

facebookgoogle_pluspinterest

תוספת בניה לבית קטן – העמדה בניגוד

facebookgoogle_pluspinterest

תוספת-בניה-לבית-קטן-העמדה-בניגוד

בית בונגלו קטן שממוקם על מגרש פינתי של 318 מ"ר בוונציה לוס אנג'לס, הורחב עם תוספת אלומיניום-צדדית חדשה. התוצאה – שני מבנים שיוצרים ניגוד חד בהעמדתם, וזה מקום שבו הבית הזה הופך להיות מעניין. תוספת הבניה החדשה נקבעה מאחורי הבית המקורי במקום לידו, וכתוצאה מכך נוצרה זרימת אוויר וחלוקת חלל טובים יותר. להמשיך לקרוא

facebookgoogle_pluspinterest

בית וסטודיו ממכולות – 'מדבר ירוק'

facebookgoogle_pluspinterest

בניה-ירוקה-ממכולות-במדבר-מוהבי

מי היה מאמין שבית מקונטיינרים יפרח במדבר… קבלו הצצה לביתו המרווח של טים שכולל גם סטודיו וממוקם ב- Shadow Mountain. זה הבית הראשון ממכולות שקיבלו ייעוד חדש, אשר נבנה בהיתר במדבר מוהאבי – מכונה היברידית ירוקה למגורים. להמשיך לקרוא

facebookgoogle_pluspinterest

מלון ממכולות

facebookgoogle_pluspinterest

מלון-ממכולות-ביפן

כפי שלמדנו וראינו, מכולות הן פתרון נהדר לבניית בית. עם זאת, הן יכולות לשמש גם כמשרד, חנות ואפילו כמלון. קבלו את מלון Bayside Marina, שתוכנן על ידי משרד האדריכלים Yasutaka Yoshimura Architects, בקאנאגאווה יפן, המלון מורכב מ-31 חדרי אירוח, אשר עשויים ממכולות פלדה של 4 מ'. להמשיך לקרוא

facebookgoogle_pluspinterest

תוספת בניה ממכולות – תכנון היברידי

facebookgoogle_pluspinterest

תוספת-בניה-ממכולות-תכנון-היברידי

איך מכפילים את הגודל של בית קטן עם קומה אחת משנות החמישים שממוקם בהוליווד הילס בלוס אנג'לס, עם תקציב הדוק ומגבלות תכנון ובנייה?

התשובה היא, באמצעות מבנה ממכולות שמוערם על מסגרת פלדה מבנית אשר הוקמה מעל הגג הקיים של הבית המקורי. להמשיך לקרוא

facebookgoogle_pluspinterest